perjantai 13. huhtikuuta 2018

MILLAISTA ON PALOASEMALLA?


TINTIT PALOASEMALLA TUTUSTUMASSA

Tintit oli kutsuttu paloasemalle. Tänään on perjantai 13. päivä, joten turvallisuuteen liittyvä aihe oli sopiva tiedekerhopäiväämme. Saimme turvallisuusinfon ja kohokohtana näimme paloautot ja ambulanssit läheltä. Tapasimme paloasemalla paljon työntekijöitä, sekä naisia että miehiä. Opimme, että osa työskentelee paloautojen kanssa ja osa ambulansseissa.

Ensiksi eskarit istuivat "oppitunnilla". Tulevat koululaiset kuuntelivat rauhallisesti ja pyysivät puheenvuoroa nostamalla käden ylös. Kerrottavaa oli paljon ja palomies-Hannun kysymyksiin osattiin vastata kiitettävästi. Hätänumero 112 oli monelle eskarille tuttu. 




Kaluston esittely oli Tinteistä mukavaa. Paloautojen iso koko herätti ihastusta. "Täältä auton alta pystyy vaikka konttaamaan", hämmästeli useampi eskari. Autoissa oli paljon tarvikkeita. "Onko siellä kirves?", kysyi yksi poika kiinnostuneena. Ja kyllähän siellä oli. Palomies esitteli leikkureita, joilla pystyy leikkaamaan auton ikkunan. Joskus joudutaan hajoittamaan ihan uusi auto, että saadaan ihminen pelastettua kolaritapahtumassa.



Tutustuimme palomiehen varustuksiin. 
Palomies-Valtteri pukeutui palomiehen vaatteisiin. 



Hän kertoi, että heillä on aina valmis paketti. Tarvitsee vain hypätä kenkiin ja housuihin. Palomiehen kengät ovat niin vahvaa tekoa, että palomies-Hannu pystyi hyppimään Valtterin kenkien päällä, eikä Valtteri välittänyt mitään. Palomiehen kypärä ja happilaite olivat kiinnostavia. Valtterin ääni kuului erilaisena, kun varusteet olivat päällä. 



Lopuksi palomies-Hannu näytti, miten lasketaan palomiehen tankoa alas. Kaikki lapset olisivat halunneet kokeilla tankoa, mutta se sallitaan vain ihan oikeille palomiehille. Moni Tintti jäi varmasti miettimään, voisiko hänestä tulla isona ihan oikea palomies. Muistoksi paloasemavierailusta eskarit saivat askartelutehtävän, mistä pystyi tekemään itselleen paloauton leikkeihin. 








PIENELLÄ KÄVELYLLÄ

MITÄ NÄKYY TIEN VIERELLÄ?  NOKKONEN. SE PISTÄÄ.   ONKO TÄMÄ KOIRANPUTKI? MÄ HALUAN OTTAA TUOSTA KUVAN. MESIMARJA. TU...